pesan pada diri tabahkan hati kuatkan semangat. pesan pada hati kukuhkan iman banyakkan zikrullah. pesan pada naluri jangan mengeluh dan kecewa. tiada daya dan rezeki melainkan dari Allah. dugaan itu suatu tarbiah kehidupan :)

Friday, February 22, 2013

Satu_13 : Alhamdulillah banyak-banyak




Pernah tak rasa nak give up belajar bila rasa course yang kita ambil tak sesuai dengan kita? Kononnyee.  
Pastu fikir-fikir balik kalau tak study masa tu nak buat apa? Kerja? Kahwin? Nyorok bawah katil? 
Cecepat muhasabah diri balik, setiap kejadian tu kan ada hikmahnya so tabahkanlah hati. Belajar lagi.
Last-last eh berjaya jugak grad sesame dengan memembe. Ape lagi, alhamdulillah banyak-banyak.

:')

Allah s.w.t itu Maha Mengetahui, sedangkan kamu tidak mengetahui apa-apa
(Al-Baqarah : 216)

Nanti update lagi. Rasanya 1 minggu 1 post oke la kan. Rindu pulak tetiba. 


[qilaamin]
00:40
22022013



3 comments:

Anonymous said...

salam qila...lama sungguh :P
qila, akk nk ajak g seminar ustazah norhafizah musa kat kl, leh tido umah akk....da keje lum??
xnak jwb sini nnt msg tau

Ahmad Tajul said...

kerja apa skrang cik qila..?

p/s: pic xder kepala nie mmg unik rasanya..hehe :)

-hazen said...

dah grad ke? tahniah :)