pesan pada diri tabahkan hati kuatkan semangat. pesan pada hati kukuhkan iman banyakkan zikrullah. pesan pada naluri jangan mengeluh dan kecewa. tiada daya dan rezeki melainkan dari Allah. dugaan itu suatu tarbiah kehidupan :)

Sunday, November 29, 2009

drama~Melayu..

still ade kt desa tercinta,endau :) smbil hirup udara sgar d'ptg ari coz bru lps ujan..ujan rahmat..sejuk je,tue yg msing2 aku tgk sronok je lyn mmpi cam x nk bgun,hehe..
~
line broadbnd yg terrbaeekk juge mnybbkn mood juge tersangat baekkk nk post en3 bru =P npe kt muo x hspd pon,huhu..
~
kmbli smule kat kat cite asl yg nk d'smpaikn..smpena raya aidiladha ni,byk gak drama2 yg d'maenkn kt tv..pling best cite taubat nasuha..kt tv3 kol 10 yg ade sheila rusly n fauzi nawawi blakon tue...aishh,mmg best la cite tue..tp takot gak kalo dpt ayh cmtu kn,huhuh..xpela,nme pn drama..jnji terhibur dgn kletah ank num 3 tue,aiman kot nme nye..comey btol...spe x tgk rugi,jln cite best n yg pling menyentap kalbu ku bile pngajaran yg bleh kite ambil drpd cite tue ialah
~
' kita hanya tau menghargai seseorang tue setelah dia tiada '
~
stuju sgt dgn statement ni coz mnusia ni kdg2 bile org tue ade dpn mte,tau nk sakitkn ati je tp bile org tue da pergi,baru la nk meratapi pmrgiannya..cntohnye dlm cite ni,wife n ank2 fauzi mti d'bunuh,baru la dia nk mnyesal,mnangis bgai nk rak..cam da t'lmbat kn..myb da xbleh mtk maaf kat fmly tp still ade mse utk mtk maaf kt Allah..antara nk ataupn x je..so agk puas ati la bile tnjuk si fauzi ni insaf n b'taubat di pnghjung cite..
~
cite mlm smlm pn ok gak,tp bosan sket la coz da bleh agk endingnye cmne..yg wat aku excited tgk coz ade tiz zaqyah..yela,nuramina..tp smlm dia noraina..ape2 jela,yg pnting dia lg sweet kalo pkai tdung,hehe..moge2 Allah buka la pntu ati dia utk pkai tdung 1 ari nnt,insyaAllah..
~
actually bkn dia yg aku nk citekn,tp lagu Aiman~ Cinta Terakhir yg d'maenkn dlm cite tue yg aku nk kongsikn..lgu ni aku tau da lme tue pn zaty my room8 yg gtau :)
~
Kau Cinta pertamaku
Engkau cinta terakhirku
Tiada apa yang bisa menafikan kasih kita…
Kau ayu dimataku
Satu antara seribu
Tiada tara didunia…
Mungkin kan terputus di tengah jalan
Mungkin kan terlerai tanpa ikatan
Usah ragu dengan takdir…
Mungkin kitakan berbeza haluan
Berakhirnya cerita percintaan
Segalanya ditentukan Tuhan…
~
so ape pgjrn yg bleh diambil drpd lgu ni..? lupekn psl cinta skjp coz ape yg pnting adelah kat ayt t'akhir lirik nukilan Hafiz Hamidun ni iaitu 'segalanya ditentukn Tuhan'...yup,kita mmg blh plan mcm2 dlm idop ni..smuanya yg best2 blaka,rncgn yg kdg2 x t'jgkau dek akl fkirn pn ade tp kita mst igt,wlau cmne hbat n gempak pn rncgn tue,jgn lupe kat Allah coz akhirnya ditentukn Dia jgk..kn kita hnya mmpu mrncg,tp Tuhan yg tntukn :) so jgn lpe,lps plan,usaha n yg pling pnting b'doa kpdNya..moga Dia mkbulkn,pstu tawakal..insyaAllah..
~
Firman Allah dlm Surah al-Qasas ayat 68-69 yg b'mksud :
~
" Dan Tuhanmu menciptakan apa yang dirancangkannya berlaku dan Dialah juga yang memilih, tidaklah layak dan tidaklah berhak bagi sesiapa pun memilih (selain daripada pilihan Allah). Maha Suci Allah dan Maha Tinggilah keadaan-Nya daripada apa yang mereka sekutukan dengan-Nya. Dan Tuhanmu Mengetahui daripada apa yang terpendam dalam hati mereka dan apa yang mereka zahirkan "
~
** smbil mnaip smbil mkn lmau,smpai t'tlan bji,adehh..agk2 bleh tmbuh pkok lmau dlm prot ke,hoho..

5 comments:

LORD ZARA 札拉 said...

macam mau nangis jap~

T______T

qila~ said...

jgn ler,nnt bnjir blog daku,hehe..snyum2..ha,cmtu la =)

ejat89 said...

qila...ank yg ke3 yg comey tu amirul la...aiman ank yg 1st..yg 2nd lak aimin..mmg aku xkn lupa cite...mninggalkn ksan btul..huhu

tic said...

sejak cite nurkasih..banyak dh filem yg die blakon erk.. anyway pe tajuk cite tuh..aku nk try tgk la.. byk cite aku ter miss...

qila~ said...

zaty~ lor salah ke,haha..mmg pn,sedih yg t'ammatt..

tic~ni drama kt tv3 mlm raya korban lps cite nur kasih,tajuknye taubat nasuha..