pesan pada diri tabahkan hati kuatkan semangat. pesan pada hati kukuhkan iman banyakkan zikrullah. pesan pada naluri jangan mengeluh dan kecewa. tiada daya dan rezeki melainkan dari Allah. dugaan itu suatu tarbiah kehidupan :)

Monday, November 9, 2009

terima kaseyyy~

bile ader budak kecik adiahkn korg pepatong cam kat pic ats ni,terharu x..?? thanks afiq coz kasi angah bnde alah nie,sgt cOmey mcm kamu..

“ Saling memberi hadiahlah antara kamu, nescaya kamu akan saling mencintai ”

(HR. al-Bukhari, al-Adab al-Mufrid)

afiq,adik aku yg sorg ni mmg x pnah lupe pd kakak2nya..ibu pnah ckp~ afiq x pnah lupe kakak2 dia,kakak dia je yg kdg2 lupe kat dia..

isshh..x la,angah x pnah lupe kat afiq ..kn angah da jnji kalo afiq dpt 5A angah ksi adiah kn,hehe..moga2 adik aku yg sorg nie berjaya la hendaknya..amin~~

then nk cite psl wanita ksygn incik aminuddin plak,hehehe..

congrats ibu coz da dpt anugerah tue..mmg ibu la idola angah..1 ari nnt angah harap angah boleh jd cam ibu  ^_^

tgk la pic ibu,simple je ibu ku ini..pnye la jaoh dia b'gmbar..pmalu cam anak dia jgk,hehe..... [ smpat je qila ni =P ]

Allah berfirman dalam surah al-Ahqaf ayat 15 :

" Kami perintahkan kepada manusia supaya berbuat baik kepada kedua ibu bapanya. Ibunya mengandungkannya dengan susah payah dan melahirkannya dengan susah payah pula "

buat sahabat sekalian, thanks coz sentiase ade bersama dikala senyuman terukir mahupun dikala air mata mengalir..wat zaty,thanks sudi wat kn air jgung fvret ku,kamu mmg sgt memahami (",)v

~..Ukhwah yang dibina antara kita, biarlah seperti seutas tasbih, ada awal, tiada penghujungnya, dicipta untuk mengingatiNYA, dibahagi untuk cintaNYA, diratib demi redhaNYA..~

** x sabo nak balik umah ahd nie..cpt la abes perang dakwat n kertas~bak kata teman paie tue,hehe..

5 comments:

beDAhkAriM said...

qila3...huhuhu..
afiq bg ko adiah...nak jugak..
hahahh..
kem weh kat ibu ngnadek2 ko..
rindu nak g umah ko lg.. ;)

LORD ZARA 札拉 said...

heheh~

nak jugak!

eh, tetiba~

hehehe~

qila~ said...

bedah~ hehe,aku yg pkse dia bli ole2 ntok aku time lwtn skola,haha..aku mmg akk yg bek =P
ok,dorg pn rndu ko 2,dtg le bile2..

lord zara~ eh nk jgk,mtk la si kosong,lalalalala~

p.a.i.e said...

wei...
perlu ke state kan kwn paie 2??
huhu..

qila~ said...

paie~ owh x prlu ker..mne tau nnt dia bce blog aku,terharuu dia,hehe..ke nk aku jjur? =P