pesan pada diri tabahkan hati kuatkan semangat. pesan pada hati kukuhkan iman banyakkan zikrullah. pesan pada naluri jangan mengeluh dan kecewa. tiada daya dan rezeki melainkan dari Allah. dugaan itu suatu tarbiah kehidupan :)

Wednesday, January 12, 2011

memikirkan.

Bismillahirrahmanirrahim.


sedang menyibukkan diri untuk menyiapkan resume n cover letter untuk di hantar ke tempat praktikal sem depan. tapi tak tahu lagipon dapat praktikal kat mana. masih dalam kecelaruan fikiran mahu mohon di mana. di mana ekk?


1. Muar kah?
2. Kuala Lumpur kah?
3. Kuantan kah?
4. kah kah kah kah.


pandangan korang korang yang berpengalaman? kongsi lah sikit, tak baek kedekut ;p



buat solat istikharah pon molek gak kan? :)
semoga Allah permudahkan segalanya.


5 comments:

miSs tEry said...

kl qila...kl!

saya said...

qila pun dh praktikal next sem?

same goes with me. :)

akaun jugak. uitm. qila?

MUSLIM 24 JAM™ said...

pengalaman @ elaun yg tinggi?

pengalaman : Kt Melaka, buat kt Abd Halim KPTan & Co (a.k.a AA Associates), kerja teruk tp bila dah keja nanti, rasa sgt2 berguna. ada elaun RM200 kalau sblum ni.

elaun yang tinggi : Firm di KL, ambik je mana2, slalunya elaun standard memang dalam RM400-RM500

the Prayer for Allah ~ صلاة الله said...

akk rs elok jg qila amik kat muar je..tu pun kalau qila da ada firm pilihan kat situ :)
1> sbb dekat dgn umah kn, da save kos kat situ
2> sbb nanti bila da grad, mudah terus apply keje kat situ, staff bos semua msti da kenal(klu firm tu ok la berdasarkan pengalamn ms qila praktikal nnt)...sementara menunggu2 klu nk apply kat tmpt lain.

akk dulu praktikal kat jb, bg akk ok sgt, bos pun mmg da kenal..tp syg jauh lak...xdpt nk keje sn wat ms ni. bukan sbb xleh dok jauh tp gaji yg dioffer xberbaloi dgn kos hidup akk kat sana nnt. mgkin belum masanya :)

qila~ said...

asma : haha..ape yg bez dgn kl?

saya : same lah kita,kamu uitm mana?

muslim24jam : owhh,syukran akhi sbb b'kongsi ni..pglmn la lg pnting kan..ok,akan d'prtimbangkan..btw,thniah da dpt kerja ye~

kak ain : fikir cmtu gak,tp kt muo tu juz mnage tax ja, better apply audit firm kan,hee..takpe,nk usha2 lagi :) ha org doakn akk bjye!!