pesan pada diri tabahkan hati kuatkan semangat. pesan pada hati kukuhkan iman banyakkan zikrullah. pesan pada naluri jangan mengeluh dan kecewa. tiada daya dan rezeki melainkan dari Allah. dugaan itu suatu tarbiah kehidupan :)

Sunday, September 26, 2010

kisah besday 2

salam semua.. kali ni nak share sikit hadiah ape yang saya dapat sempena besday kali ni :)
alhamdulillah,murah rezeki. housemate masing² kasik hadiah sorang 2, mane tak banyaak kan,hehe.. malam besday tu, saya dok berbual kat telefon, dapat free call katakan, tak tau pon yang dorang ni nak kasik hadiah mase tu. masuk² bilik ja tengok da banyak hadiah menanti untuk dibuka. waaa~ terharu suda! sian dorang sampai tertido² tunggu saya,hehe.. last² saya bukak hadiah tu sorang²,haha.. sorry korang ;p


antara hadiah yang diterima 

kotak 1 tu hadiah dari zaimah. macam² ada. frame ayat kursi,album gambar,frame gambar,pencil case n brooch. jauh datang dari Kulai katanya,hehe.. dah terpikir² pic ape yang bez nak letak kat frame tu, nak guna pencil case tu time exam, nak masukkan sume pic yang baru dicuci aritu dalam album gambar,nak gantung kat mana frame ayat kursi tu n bila masa sesuai nak pakai brooch comeel tu,haha.. thanks cik zaimah :)

kotak 2 tu hadiah dari zaty. dapat buku! aritu pegi kedai buku,dia ada mintak pendapat pasal satu buku ni,rupa²nya buku tu untuk saya. pandai eehh kamu,hehe.. actually dapat 2 buah buku dari zaty : penawar bagi hati & hijab memelihara kesucian wanita muslimah. insyaAllah lepas habis exam,masa cuti sem nanti saya baca ekk,hehe.. thanks cik zaty :)

kotak 3 tu hadiah dari fara O. dapat baju gamba katun warna merah pink. pink kot! bajet girlish la pasni kan bila pakai,errkk~ pastu dapat mug warna oren. comeel betol,hehe.. confirm takkan pakai. buat perhiasan jela,sayang kot. fara O ni peminat warna oren cam saya gak. thanks cik fara :)

kotak 4 yang ada coklat n jiji *nama cik zirafah* tu hadiah dari fatin. dan dan teros bagi nama kan,haha.. siyes comeel,da la bulat² pendek,gemok,warna oren lak tu. haishh~ actually tu bekas letak handphone. emm nak letak cik puan sony ka encik nokia disitu? belom rasmikan lagi,hehe.. thanks cik fatin :)

kotak 6 yang ada coklat mars n tudung tu hadiah dari paie. memang tak sangka oke paie bagi hadiah tudung tu coz tu tudung labuh cam budak sekola agama pakai tu. haaa,agak² bila la qila nak pakai kan. lepas kahwin kot,hehe.. semoga Allah bukakan hati ni. amin~ zaty kata sesuai la dapat tudung tu dengan buku yang dia kasik pasal hijab kan. kot² bila tengok hari² hadiah diorang ni cepat sikit hati saya terbuka nak pakai,insyaAllah. thanks cik paie :)

oh selain daripada hadiah ni semua, saya dapat hadiah special dari seorang sahabat baik saya sejak sekolah menengah lagi iaitu haziqah. dia buat video pasal kenangan sepanjang kitorang bersama. banyak kata² hikmah tentang persahabatan, tak lupa jugak tentang perkara 'nakal' yang kitorang wat time sekolah dulu tertulis dalam video tu,haha.. sangat sweet..!!! terharu saya. tak dapat nak share kat korang, biarlah jadi kenangan abadi kami berdua. sayang sangat² kat kamu la cik haziqah oii,thanks! :)

" Saling memberi hadiahlah kalian, nescaya kalian akan saling mencintai."
 HR. Al-Bukhari

ha tak lupa jugak pada membe yang wat post kat blog diorang, semata² nak wish besday untuk saya. mereka ialah cik yus n cik fara O *klik kat nama untuk ke post diorang* lagi sekali wat saya terharuu laa,isk3~ nak lagi terharu?? semalam masa jamuan hari raya kelas bersama kp,puan siti fatimah noor, satu kelas nyanyikan lagu besday untuk saya. aishh,dah belated kot. malu sungguh,hehe.. ape² pon korang semua memang antara rakan² yang best giler,kecoh,meriah,sporting n macam² lagi la yang saya penah ada,haha.. hepy sangat semalam,perut pon kenyang,alhamdulillah. thanks sekali dua kali tiga kali lagi :))

raye² jugak,pose 6 jangan lupe ye ;p

tak lupa buat mereka yang wish besday saya di fb, buat ayah n ibu yang call pagi² semata² nak wish besday anak kedua mereka ni *terharu lagiii*, buat yang anta mesej kat fon tu, sanggup la tunggu sampai kol 12 coz nak wish kan,hehe.. terima kasih banyak². saya takkan lupa sampai bila² coz ni antara ulang tahun kelahiran terbaekk yang pernah saya rasa. semuanya disebabkan korang dan dengan keizinan Allah s.w.t pastinya  entah berpeluang melangkah ke umur 22 atau tidak nanti. semoga Dia panjangkan umur kita semua hendaknya,amin~~

4 comments:

kak ain said...

waduh...comel2nye hadiah...gmbr2 korang pun comel :))

cik zaty said...

ur wc cik qila.. hehe,make sure bg hbis tau baca..pas2 cite kt sy pula..hehe(",)v

shahniz said...

erh..!
aden doakan ekau kahwin cepat yeee.. amin.. ;-)

qila~ said...

kak ain : sume pon comel,hehe..tp 2 la,pic cmni ja mmpu letak :) xpe eh?

zaty : insyaAllah~~ :))

shah : errkk! nk amin ke xnk..bnde baek,so amin la ;p