pesan pada diri tabahkan hati kuatkan semangat. pesan pada hati kukuhkan iman banyakkan zikrullah. pesan pada naluri jangan mengeluh dan kecewa. tiada daya dan rezeki melainkan dari Allah. dugaan itu suatu tarbiah kehidupan :)

Saturday, April 23, 2011

Biarkan saya.

Biarkan saya dengan gelang kayu saya.
Biarkan saya dengan kasut saya.
Biarkan saya dengan beg galas saya.
Biarkan saya dengan warna hijau itu,
Oh dan coklat juga..


Biarkan saya dengan 'kebosanan' saya.
Biarkan saya dengan 'kepoyoan' saya.


Maaf...
Sebab saya tak mahu jadi yang biasa.
Saya tak mahu jadi apa yang semua orang nak jadi.
Harapnya ini istiqamah.





Terima kasih kawan atas kata-kata kamu 
" Qila, tak usah kau jadi tipikal "


Yup! Akanku semat ini dalam hati baek-baek :)


7 comments:

useriyana said...

even qila asik dgn wane ijau dan coklat..even qila xle larik dr beg galasnya..even qila suke mkn nasi goreng boring..
but dat is you.cik qila yg saya suka.sila ngis skg.hehe..

shahniz said...

maaf.. tipikal tue apa..?

qila~ said...

yus : T______T waaa terharunya saya, mekasih yus..saya suka awk jugak! nasi goreng boring eehh :p

shahniz : tipikal tu lebey kurg cm kbiasaan..smua org buat..

ashie said...

Hee...sapekah yg suruh anda jgn jd tipikal i2??ce citer...~hee
~btw,tahniah, coz choose to b your own self, despite of wat others mght say...~wee

qila~ said...

eehhh it must b you!!hehe..
thanks kwn,dah ade blog ehh ni mst pvt :p
nak bace...

ashie said...

smpah xde,hohoh...ne gheti...comment gne gmail la syg...;))

qila~ said...

ohyeke??haha..cpt lah buat,cuti sem nnt byk kot mse free :))