pesan pada diri tabahkan hati kuatkan semangat. pesan pada hati kukuhkan iman banyakkan zikrullah. pesan pada naluri jangan mengeluh dan kecewa. tiada daya dan rezeki melainkan dari Allah. dugaan itu suatu tarbiah kehidupan :)

Sunday, January 24, 2010

bila kenangan menjengah lagi..

satu pertandingan mewarna peringkat bilik2 telah diadakan di rumah sewa ku hari ini..5 peserta telah mengambil bahagian..dan pemenang nye,malas nak cite la,korg mesti tau sape.. *uhuk2*

nmpak macam x lawa kn,hkikatnye lawa yg ammmat...errk~

da la qila,berenti mengarut..ntah m'jangkit dari sape la ni,ish3..sila salahkan individu terbabit..okeh2,ni serius..aritu masa kelas arab,ustaz suruh warne kn gmba2 yg t'dpt dlm buku arab kitorg..bia nmpak ceria katanya..aku igt ustaz men2 je,skali mmbe ckp ustaz serius..oleh itu,mmbe siap bli kn pnsel kaler luna lg pagi tadi..punye la smangat kan,haha..kls arab sgt sronok..sgt3 :p

sbnanye nk ikotkan aku x minat pn m'wrne nie..ni smua d'sbbkn mse skola rndah dlu,lukisan ptame aku b'tajok 'kucing saya' juz dpt C+..tros t'bukti yg aku mmg xde bakat mlukis,ape tah lg m'wrne,huhu..t'igt mase kls cgu ainah,cgu bi tersayang merangkap cgu pndidikan seni aku mse drjah 6..suruh lukis gmba buah2an tmpatan..skali lukisan aku t'plih utk d'tmpal kat board blkg kls..

sy nk wat pengakuan,actually lukisan 2 ayah sy yang lukis cgu.. i'm sorry teacher.. *bjet cgu ainah bce blog ni,haha..* haa kn da mule mengimbau kngn silam..aishh, x bleh jadi..aku snstip lbeh,hehe..nnt klua sume cite lame..terpesong da dari niat penghasilan blog ni..mybe org yg bce blog ni kdg2 musykil,qila ni sbnanye pe tjuan dia b'blog..

tjuan aku smstinya dgn niat nk mnympaikn sesuatu..lbih kpd niat nk b'dkwah..tp dgn cara aku yg t'sndiri..mybe b'dsarkan pglmn aku korg bleh dpt pengajaran ke..kalo nk bagi tazkirah pjg2 tue aku mmg x lyak lg..tp kdg2 aku cube gak..sronok sbnanye dpt bg nasihat..secara x lgsong kita muhasabah diri sndiri jgk :)

btol,kalo x caye korg cube la..sbb sgala ape yg kita tulis 2 dtg dari hati kita sndiri..bila bce smula pe yg kita tulis,kita sndiri pn x sngke kite bleh tulis cmtu...bleh t'snyum sndiri d'watnye,hehe..xpn bleh igtkn kita spya x ulg ksilpn yg sme..amek smua pkra sbg pngajaran..btol x..? em kdg2 nk tego scra direct aku x brani,takot ade yg kcik ati..so aku gne kn blog ni sbg mdium utk aku mnegur mne yg mmpu..2 pn kalo ade yg t'libat,t'bce..so t'pulang la pd diri msing2 nk trima ke x..aku juz bg nasihat sbb aku syg shbat2 aku..

p/s : kdg2 kita buat org risau tnpa kita sedar..kpd yg b'knaan,wlpn kamu x de mse bce blog ni,tma kaseh krn m'mhami aku..aku risau krn aku syg kamu,tauu..

** aku yg sedia mnerima teguran,so sila la tegur2 mne yg slh ye (",)v

6 comments:

picairin said...

interesting activity...hahaha999... thumbs up... dah lama xmelukis n mewarna sel2(xsmpi setaun kot tinggal aktvti ney)... windu plak ngan kaler luna...hehe...

qila~ said...

mmg pon,hehe..org lg lme da tgglkn,time fom 3 kot..skrg asyik men tkan klkulator je :p tp td mmbe dok umah len ckp uztaz mmg men2 je pon..errk,jjur sgt la plak kitorg ni m'tfsir kata2 ustaz itu,adooila~

cik EPAL said...

tegur menegur amalan mulia :)

picairin said...

sabar j la...hehehe

Anonymous said...

mcm bdk2 je..haha..

qila~ said...

cik epal~ tau xpe :)

pika~ mmg pon,haha..

anon~ eleh,yo jeles..lalalala~