pesan pada diri tabahkan hati kuatkan semangat. pesan pada hati kukuhkan iman banyakkan zikrullah. pesan pada naluri jangan mengeluh dan kecewa. tiada daya dan rezeki melainkan dari Allah. dugaan itu suatu tarbiah kehidupan :)

Tuesday, April 27, 2010

dihatiku selalu ♥

sebelum start study,singgah sini jap coz nak tanya something kat korang2 yang baca blog nie..nak tanya kat orang dalam rumah nie,semua takde lak..saya tinggal sorang2 sekarang..yakin kan saya,hehe..

okeh2,soalannye betul ke carrymark budak2 u laen lebih tinggi dari final dalam proses mengira result berbanding uitm..? saya baru dapat tau semalam,yang utm 50-50..kadang2 60-40 pun ade..so fokus jela kat carrymark da bleh dapat result best..betol ke? aishh,saya terasa sedikit jeles disitu..dia pon terkejot dengo uitm besenye carrymark 40%..lagi best 30%..kejam dia kata..haha..saya ok jee :))

masa baru masuk uitm,2 taon lepas kat shah alam,ohoo kenangan! heh..akak fasi saya gtau yang dia sangat9 sayang kan uitm nie..saya tak faham nape..yela,mase tue janji dapat masuk u saya da bersyukur sangat2 alhamdulillah..ape jela yang uitm buat sampai akak tue bleh sayang giler2 kat uitm? saya tak cara pon,saya tak amek tau pon..janji saya dapat further study wat ibu ayah bangga dengan saya.. *actually dari matrik lagi mmg cita2 mau msok uitm,haha..*

tibe2 d'pindahkan lak ke kampus bnda melaka..hah?ni yang saya marah..nak menangis cam mmbe2 len saya tak mampu coz dalam hati terselit gak sikit rse gembira..yela,makin dekat dengan family,mau tak gembira..tapi agak tak puas hati la bile pnat2 ibu ayah mkcik adik brdik sume anta saya kat shah alam tue,tibe2 sminggu lepas tue saya kena pindah..agak tak adil la rasa..masa tuee..

kecoh gak kes nie sampai vc pon kne masuk campur..lagi best pagi b4 bertolak dengan bas tue,saya dapat call dari makcik saya..dia nie mmg uitm graduate,cam saya gak amek akaun..tapi dia lagi hebat la further study kat oversea..saya? doakan la ye,hehe..dia yang tak puas hati nape saya dipindahkan..siap nak tolong tanye mmbe2 otai dia yang sekarang rmai da jd lecturer kat shah alam tue,utk tolong saya..tapi saya tolak..saya cakap takpe..

saya mau berdiri atas kaki sendiri.. *eceh,bajet sebelum nie diri atas kaki orang laen kan,haha..* btol,mase tue rasa sayang kat uitm xde langsong..saya kecik ati..saya tak tau dengan sapa saya kecik ati yang penting saya sangat2 kecik ati..mmbe2 yang sme2 kne pindah je kot yang faham perasaan saya masa tue..kan korang kan..tapi lepas da seminggu dua dduk kat melaka nie,saya dah boleh terima..saya terima alasan dorang pindahkan kami sebab majoritinye orang johor,dekat sket dengan melaka..

dulu saya akn dduk termenung sorang2,frust sebab tak dpt merasa study kat shah alam..pastu saya terfikir,setiap apa yang berlaku tue kan ada hikmahnya..maybe kalo saya stay kat shah alam tue,saya bukan lagi nur aqila yang korang kenal sekarang..saya jadi orang laen..mne tau kan.. Boleh jadi kamu menyukai sesuatu padahal ia membawa keburukan padamu dan boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia membawa kebaikan bagimu..Allah Maha Mengetahui.. aishh,memang byk hikmah la kena pindah..sangat9 banyak..terima kasih sangat kat Allah sebab rencana kan jalan hidup saya macam nie

lepas dah 2 taon study kat uitm saya betol2 dah sayang giler2 dengan uitm..lebih2 lagi kbm,hehe..tempat jatuh lagi dikenang ape lagi tempat bermaen ye x cik zaty :p nak gambar kan perasaan sayang tue saya tak tau camne..tapi yang penting saya sayang la! kat sini la saya kenal sahabat2 yang terbaek..kat sini la tempat jatuh bangun saya sebagai seorang pelajar..kat sini la tempat saya timba ilmu untuk kegunaan masa depan..kat uitm nie la segala2nya bagi saya.. saya tak kisah kalo ade orang nak pandang serong kat student uitm..memang ada yang buruk perangai.. tapi pcaye la x sume student uitm camtu..kalo ade rezeki saya nak sambung blaja nanti,pasti saya pilih uitm..insyaAllah..

nie nak share lirik lagu uitm..lagu wawasan setia warga uitm n lagu uitm dihatiku..lirik memang terbaekk,lebih2 lagi lagu uitm dihatiku..kalo nyanyi sambil hayati boleh menangis..! betol kan korang2 budak uitm?hehe..

wawasan setia warga uitm

Bersatu kita warga UiTM
Kita bangsa perkasa 
Taat dan setia ku untuk negara
Penuh semangat waja
Kita...jangan mudah terlupa
Pengorbanan perjuangan anak bangsa
Kita...jangan mudah terleka
Kemajuan keamanan yang ada
Kita...berterima kasih
Pada pemimpin-pemimpin negara
Kita...rasa penuh bersyukur
Kerahmatan kemulian dari nya
Kamilah pendukung pewaris bangsa
Kamilah pendaulat bangsa Malaysia
Kamilah warga berwawasan
Untuk...negaraku..

uitm dihatiku

Wujudku di sini di tanah anak merdeka
Bagai obor ilmu memayungi putra putrinya
Pelopor hidup budaya bangsa,agama, negara
Pembentuk akhlak manusia agar jadi sempurna

Ku yang melangkah ke sini ingin mempelajari
Rahsia di muka bumi dengan cara hakiki
Tunjukkan aku jalan ilmumu untukku ku menuju
Destinasi cita-cita negara dan bangsaku

Majulah bangsa
Maju negara
Berkat usaha jaya MARA
Kami berikrar akan berjasa
Hingga kita berjaya…demi bangsa

Watikah yang kumiliki kan kusemat di hati
Janjiku kepada pertiwi untuk menabur bakti
Ku sempurnakan seikhlas hatimembela negara
Doa restu ayah bondaku untuk semua
UiTM.. usaha taqwa mulia

pemandangan uitm kbm di wktu senja :)

so korang2 yang dari u laen..ape cite hot korang sepanjang study kat situ..? kongsi la dengan saya plak..sharing kan caring..pastu jangan lupe postkan skali lirik lagu u korang eh..cabaran nie,haha..okeh2,da puas membebel sorang2 dalam blog nie,semangat pon da berkobar2 coz baru selesai nyanyi,saya nak mula study plak :))) saya doakan moge korang sume hepi slalu walau dimana sekalipun korang berada..terima kasih sudi ziarah blog saya..korang memang best dan comeyy (",)v

p/s : uishh,flashback sungguh post saya kali nie,haha..kalo korang rajin,sila la kira berapa banyak perkataan 'uitm' dlm post saya kali nie,lalalala~

7 comments:

cik zaty said...

btul tu cik qila..andai la kita masih di sana, tntu kita tak mcm kita skrg..zaty sokong statement ni..hehe

hehe..xpe2..guna la peribahasa td tu..zaty dh leh trima..kan nk mulakan buku baru..bajet je da jumpa kan..hak2..(V_V)

useriyana said...

btol 2..sib bek yus ekot pinda melaka.hehe..
stiap yg jdi ada hikmahnya :)

Anonymous said...

(^_^) lamanya sya xtgk blog adik ni d sbbkn kshtn yg xok.he3..byk sungguh sya ketinggalan..skli dpt tgk,da 2post xslp sy..he2...sedihnya.tpi gmbira krn hr ini berpeluang.. semua yg berlaku mmg btl ada hkmhnya,mmg Allah telah merncg dn mgtur sesuatu yg di luar jankauan kt yg natijahnya itu mmbuatkn kt sdr akn ksh dn sygnya. (^_^) dulu sy bljr d 1 tmpt yg sya sndri x nfikn sy mmg sk bljr d sna,tpi ats sbb2 ttntu xsmpi sbulan d tmpt itu sy tpksa d pndhkn..sedih bkn main kepalang msa tu.hnya Allah shj yg thu..tpi natijahnya sjak sy bpndh d tmpt bru pertma sya d tmukan smula dgn kwn baik sya,lps tu alhmdillah dgn iznNya prestsi akdmik sya dr smasa ke smasa smkn baik pl,alhmdillah..slps tu d pertmukan dgn para pndidik yg ckp ikhls mcurhkn ilmu mrk..shgga sya rsa mhu bljr setiap hri2..mgkin klu sya x bnpdh sya xkn menemui insn2 yg bjsa dlm hdp sy yg sedikt sbnyk mjdikn sy spt skrg ni..(^_^)

p/s: setiap yg blku mmg ada imbuhannya scra sedar ataupun x sdr..yg pntg pasakkn dlm diri segala yg berlaku d sbbkan 'Kerana Allah thu apa yg tbaik buat kita'
"UITM"-u best jg ni..abadikan ksh syg..(^_^)

Anonymous said...

UITM=19 dalm post..xtmsuk dlm lagu..he2..wa cinta mati UITM YE(^_^)

qila~ said...

zaty : tau xpe,nme pon shah alam,ehem2..paham2 jela,hoho..

yus : yep,b'baloi2 pndah kan :p

pakcik : wah,mmg rjin anda mengira..yup,mmg cinta mati abes kat uitm,heh..

phateen89 said...

korg jela yg sedih2 kne pndah mlake...aq dgn wawa hepi jek...haha

aq ske la ayat ko "Boleh jadi kamu menyukai sesuatu padahal ia membawa keburukan padamu dan boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia membawa kebaikan bagimu..Allah Maha Mengetahui.."...len kali nk pnjam bleh?heee

qila~ said...

aku awl2 jek sdey tp x ngis la,tabah weyh..x rock la nangis2,haha..eh gne la,2 hadith x silap aku :) sebar2 kan..