pesan pada diri tabahkan hati kuatkan semangat. pesan pada hati kukuhkan iman banyakkan zikrullah. pesan pada naluri jangan mengeluh dan kecewa. tiada daya dan rezeki melainkan dari Allah. dugaan itu suatu tarbiah kehidupan :)

Wednesday, April 14, 2010

salam imtihan :)

pejam celik pejam celik,eh eh lagi seminggu nak final la..kamu da bersedia ke cik qila..? em aku belum bersedia sepenuhnya..jujur cakap..lepas abes sume kelas n test jumaat nie,aku akan mulakan persediaan..yep,itu semestinya..! tak ubah2 perangai 'last minute' aku nie,heh..

so exam kali nie juz ade 6 paper tak termasuk arabic language 1 n presentation skills..

22/4 ~ hubungan etnik 

        22/4 ~ business ethics and corporate governance

26/4 ~ company accounting and reporting

2/5 ~ organizational behaviour

4/5 ~ management accounting and control

6/5 ~ public sector accounting 1

1st day exam buleh ade 2 paper lak,aishh..takpe2,semangat...!!! result sem nie mesti capai target okeh..

macam biase, wat membe2 yang turut sama berjuang untuk final exam kali nie,ku ucapkan selamat maju jaya.. doakan kejayaan aku jugak ek,hehe.. bak kata seorang sahabat,apa yang penting...???

d.u.i.t = doa.usaha.ikhtiar.tawakal

(",)v

semoga Allah permudahkan jalan kami, terangkan hati kami seperti terangnya cahaya matahariMu menerangi bumi ini.. setelah kau saksikan usaha kami ini Ya Allah, kau berikanlah ganjaran yang sebaik2nya,amiinn..

Ya Allah,tiadalah sesuatu urusan itu mudah melainkan Engkau jadikannya mudah, dan Engkaulah yang menjadikan kesukaran itu mudah bilamana Engkau kehendakinya :)))

7 comments:

Anonymous said...

semoga smua berjaya..
kecemerlangan ialah: 1)mempunyai keyakinan yang tinggi terhadap Allah swt.
2)perhubungan yang baik dengan manusia.
3) berilmu dan berakhlak mulia.

selps exm bykkn bdoa..pesan ustz sya msa saya kecik2 dulu yg sya msh ingt smpai skrg..msa tu tgh exam stam ustz pesan "buat ikut kemampuan kamu"..

p/s(^_^)..berjaya atau x itu urusan Allah swt, kita hanya berusaha dan berdoa padaNya..smg semua adik2 mjwb dgn hti yang tenang..
sekadar perkongsian bg adik2, yg bakal mgmbil exm..
-kumpul alat tulis yg akn d guna kmdian genggam tpi dlm keadaan wuduk.kmudian bca al-fatihah(7x),selawat(7x),subhanallah(44x),alhamdulillah (44x),allahuakhbar(44x),dn ya hayyu ya qayyum (21x)..kmdian d truskn dgn bdoa 'ya Allah Ya Hayyu Ya Qayyum,Ya Jabbar,Ya Khaliq,Ya Allah permudahkanlah urusan aku dalam menimba ilmu di atas seruan dan perintahMu.Tenangkanlah hati ku untuk menimba ilmuMu,lapangkanlah jiwa ku untuk mengharungi ujianMu dan berkatilah aku dgn rahmatMu Amin" selps doa tu,tiup dn jgn biarkan ia bersepah shgga terlangkh..esok harinya ambil sgelas air,bca lagi al-fatihah(7x) dn selawat(7x) kmdian bca doa sma..lps tu airnya d minum..insyaAllah..tpi walauappn usaha dn ykn dgn di atas akn mbntu..

qila~ said...

terima kasih ustaz atas tips yg d'kongsikan..insyaAllah kami yg m'bce sme2 m'praktikkannya..aritu paie de gak kongsi doa b4 jwb exm :)

cik zaty said...

insyaallah qila..semoga kita semua sama2 berjaya ngan cemerlang ye..amin...;)

qila~ said...

amin :)) semangat..!! kalo nmpak aku leka sila sound ye,hehe..

Anonymous said...

jgn pggl ustz ye adik..pkcik boleh.(da tua da..) (^_^)

apis said...

bak kate seorang shabat: "DUIT". bagus sahabat itu. hehehe....

all the best k. bittaufik wannajah! :)

qila~ said...

anon : baek la pkcik..pggil cgu pn ok,ye x,hehe..
cik apis : bgus la jugak,heh..syukran :) same goes 2 u~