pesan pada diri tabahkan hati kuatkan semangat. pesan pada hati kukuhkan iman banyakkan zikrullah. pesan pada naluri jangan mengeluh dan kecewa. tiada daya dan rezeki melainkan dari Allah. dugaan itu suatu tarbiah kehidupan :)

Wednesday, April 7, 2010

out of topic jap~

maaf..post nie cam berbeza dari yang biase sket coz aku tujukan wat someone yang penting gak la dlm hidup aku..eh eh,kau penting eh...?? hahaha..mestilah kau penting..kau le sahabat,kau le teman..oleh tue,baca nie smpai abes okeh..incik blog nie jela tmpat yg aku jumpe untuk tolong aku smpaikn nie kat kau,so mekaseh la incik blog ku sayang,cik qila tumpang lalu sekejap :)

aku tak reti merajuk..aku pun tak tahu bila masanya aku merajuk..coz ade orang kata,cara aku merajuk nie pelik sket..ke pelik byk ek,haha..abaikan..sebab ape aku cakap aku tak reti merajuk..? sebab aku tak buleh tak berkomunikasi dengan sesape untuk satu jangka masa yang lama..dalam erti kata lain merajuk la kan,kan..aku akan rasa sunyi,bosan,sedih..so watpe nak merajuk,wat penat je..rilex sudah..

oleh itu,bila aku dah mula tegur kau dulu sedangkan yang sepatutnya adalah kau yang tegur aku dulu coz kau dah buat silap,cepat2lah mintak maaf..okeh2,aku faham kau memang tak kan tegur orang dulu dalam ape jua keadaan pon,lbih2 lagi bila dah melibatkan hati dan perasaan,fine..tapi aku dah kasi can ni suruh kau sebut ' maaf '..lagi kau tak mau..xpe,aku tunggu..aku tunggu.. juz aku mintak,jangan wat aku tunggu lama2,hehe..bila mau berubah kawan..nie la masanya kan :)))

aku suka kawan dengan kau coz kita berdua memang ting tong..aku buleh cakap apa2 je dengan kau sebab kau pun suke cakap sebarang je dengan aku..yang penting kita still rspect satu sme laen kan..tue yang aku suke..kalo aku nak touching2 pn,dgn kau je..coz kau pn suke touching2 dgn aku kan..dgn org laen x buleh,takot dorang tersalah faham,gado besar plak,huhu..kalo aku suka menangis,aku rasa kau dua kali ganda suka menangis dari aku kan,haha..betol x..? aku senang ngam dgn kau myb sbb kita anak ke 2..kita angah..! besenye,hanya angah yang memahami hati angah2 yang laen,haha...betol x..? 

aku rasa nie post ke 2 yang aku tujukan khas utk kau..sebab apa,sebab aku sayang kau...tak bermakna aku tak post psl orang laen,aku tak sayang dorang,kau jangan perasan plak,haha.. semua aku sayang,juz kau nie je special case sket..aku kena tegur cepat..kalo aku tegur byk cmni directly,mau menangis same2 la kita,haha..cam kau tak kenal aku..dan mcm la aku tak kenal kau :p so aku tegur kau kat sini..kat blog tersayang aku nie..

aku nak kau tau,walaupun aku tau kau memang da tau bende nie,but still aku nak gtau gak..yang mintak maaf tue tak lah susa mana..orang lagi sayang kat kau bila kau mengaku kesilapan kau then kau minta maaf..tak susa la..tak susa..try le kawan..aku tau kau boleh :)) bagi aku la selagi aku boleh jaga hati orang walaupun ati sendiri sakit,aku akan buat..lgpn sakit skjp je..sebab apa,sebab aku tau satu hari nanti mesti ramai orang yang akan jaga hati aku,insyaAllah..aku percaya bnde tue akan berlaku walaupun lambat lagi..jangan termakan diri sudah la :))))

tak semua perkara yang kita minta tue kita boleh dapat sekarang..Allah kan dah susun semuanya..aku percaya jalan cerita yang Allah dah rangka untuk kita cukup indah,cukup cantik..lagipun Allah tue Maha Adil..sebab tue aku selalu bgtau,kalo kau nak something,kau kne bagi something..kalo kau tak nak menangis,kau jangan buat orang menangis..simple :))

kau mesti penah dengar ayt nie kan..tegur tue tanda sayang..sebab tue aku tegur kau..sebab aku sayang kau..tauuuuuu... kau nmpak tak perbezaan post nie dgn post2 yang laen.. yep,saiz tulisannya..! beso tak..? aku saje biakan ia bersaiz normal sbb kau penah ngadu,susa nak baca blog aku..tulisan kecik sangat..oleh itu,nah...amek nih,baca..mmg special untuk kau..ape kau mau lagi :)) lepas baca nie kau fkir baek2,ape yang kau patot buat..walau ape pon yg kau buat aku akn support slagi tak salah la,hehe..sebab tue la Allah bagi kita,iaitu kau dan aku,sahabat..untuk same2 saling mengingatkan

p/s : tibe2 rse x comey plak tulisan bso2,haha..trademark aku kn tulisn wjib kecik,hehe.. so aku kecikkan balik,juz aku beso kan point2 penting je  ('',)v

5 comments:

useriyana said...

bertuah someone tu ade kwn mcm qila ;p

qila~ said...

qila pon kwn yus jugak :))

useriyana said...

thanx qila :)

Anonymous said...

bestnye..myentuh ht..
da ok ke saudari dgn c dia yg istwa tue ya..?
(^_^)

qila~ said...

ni ayt ikhlas dari hati,myb bunyik cm ksar sket,huhu..
pape pon,ktorg da ok :))
cam knal je anda ni..