pesan pada diri tabahkan hati kuatkan semangat. pesan pada hati kukuhkan iman banyakkan zikrullah. pesan pada naluri jangan mengeluh dan kecewa. tiada daya dan rezeki melainkan dari Allah. dugaan itu suatu tarbiah kehidupan :)

Friday, May 21, 2010

calon-calonnya~

salam, post kali ni santai sket coz nak berborak kosong je. dah hampir 2 minggu rupanya dok kat rumah. cepat je masa berlalu kan. dalam masa 2 minggu ni je,banyak perkara dah berlaku. bila diingat semula,lawak juga. ish3.

macam biasa kalau dok rumah, berat badan mesti naek. eh saya tak faham la orang dok bising-bising nak kurus. bersyukur lah sket. tembam comey apa :) terima kasih kat 2 orang adik saya yang selalu bawak balik air jagung untuk akak dia ni tiap kali balik dari sekolah. angah sayang korang lebih la,haha.

terima kasih jugak kat aunty n ibu yang selalu masak lauk pauk yang enak-enak belaka. saya? tolong jugak,tapi lebih kepada tolong makan.hehe. terima kasih jugak kat ayah yang selalu bawak balik makanan dari masjid. semalam baru makan nasi lemak. peh,dah pukul 9 tu boleh layan nasi lemak lagi? tengok,saya memang yakin. bila lagi nak makan yang sedap-sedap.hoho. selagi tak berlebihan takpe :)

ha,saya nak cerita pasal iklan yang saya tonton kat tv tadi. pernah dengar tak pasal pencarian imam muda astro oasis? program ni anjuran astro oasis n jabatan agama islam wilayah persekutuan. dengar kata pemenangnya akan jadi imam kat masjid wilayah. em nampaknya dah dapat 10 calon tu. program ni akan bertemu penonton pada 27 Mei depan.

harap-harap niat program ni dibuat betol la. kadang-kadang stesyen tv ni saja dok amek kesempatan. saya dah tengok calon-calonnya. ada gaya la. tapi ada gaya pon, ilmu kena la ada kan. pastu tengok tempat dorang belajar, dari sekolah pondok sampai la ke universiti al-azhar. alhamdulillah. hebat jugak calon-calonnya. saya pasti ada calon yang kat luar sana lebih hebat,cuma dorang tak suka glemer je,hehe.

mesti makcik-makcik semua excited nak tengok program ni. yela kot-kot imam yang bujang lagi buleh dijadikan calon menantu,hehe. saya pon excited, tapi nak dijadikan menantu? anak pon takde lagi. eh,apekah? haha. okeh,maaf. sudah lari tajuk :p

korang dah tengok belum calon-calon imam muda tu? belum? ha,buleh tengok kat youtube n kat sini http://www.facebook.com/album.php?aid=6148&id=107064406001796&saved

p/s : agak-agak kena fire tak wat post pasal imam muda ni? takpe,yakin! haha. 

3 comments:

phateen89 said...

rumah aq baru psg astro...so,bleh la aq tgk program ni...utk dijadikn sumber inspirasi...heee

the Prayer for Allah said...

air jagung? huh, panas2 ni pun sodap.hehe.

pasni, ustazah muda lak...qila pun leh msuk tau. hehe.

qila~ said...

fatin : tgk,jgn x tgk,hehe..

kak ain : mmg sodap :) eh,kak ain le masuk,qila x ckup ilmu lg,hehe..