pesan pada diri tabahkan hati kuatkan semangat. pesan pada hati kukuhkan iman banyakkan zikrullah. pesan pada naluri jangan mengeluh dan kecewa. tiada daya dan rezeki melainkan dari Allah. dugaan itu suatu tarbiah kehidupan :)

Monday, December 28, 2009

azam bukan mmbe name azam..

aku jarang ade azam tahun baru..membe skola dlu nme azam ade la kot,hehe..tp tbe2 rse nak ader azam lak utk taon 2010 yg akn dtg nie..ntah ape yg special dgn taon dpn nie aku pn x tau,tp aku tetap nk ade azam taon baru..setelah d'fkir2 kn,nie la antara azam aku utk taon dpn :

1) aku nk blaja rjin2 coz b4 nie aku rse aku dah byk sgt maen,btol..trget mau dpt DL sem dpn ats sbb kciwa dgn rsult sem sblm2 nie..lbih2 lg rsult last sem,sgt trok,huhu..aku x mau pkra yg sme b'ulg lg n wat ibu n ayh kciwa dgn aku.. *hope sgt yg nie aku bjye m'lksneknnye..*

2) aku trget taon dpn nk slalu ade kt library,study..bile org msok library je nmpk muke aku,bia smpai mkcik pstkwn 2 muak tgk muke aku.. *xpe,demi kjyaan..*

3) hope aku dpt kurgkn aktvti balik umah stiap ujg mggu..nk fokus kt study coz aku tau bile blik umah,aku leka sket,aishh.. *yg nie cam susa nk t'laksne,huhu..*

4) aku hrp dpt kurgkn aktvti online m'online nie..so myb pasni aku ley post en3 mse hjung mggu je.. *sbb 2 la,aktif tlis blog la ni,smpai 1 ari 2 post,hehe..*

5) mau kurgkn maen msg,hoho..yg nie aku psti bjye coz sume org mkin ari mkin bz.. *bgos jgk,ade hikmahnye nie..*

6) mau kurgkn sikap suke m'kritik n m'saiko org.. nie bad habit aku,huhu.. *ok,m'kritik mgkin bjye,tp m'saiko,aku sukeee,haha..*

7) mau jd lbih t'atur,kalo x aku akn k'ilgn lbih byk brg yg aku syg..*glg kyu still x jmpe,mne pegi,huhu..*

8) mau slalu snyum,pd org yg lyak trima snyumn aku la coz aku nie muke grang mnjang..lbih2 lg time ade mslh,aku mst cool.. *tau dah,mst ade org kate aku kerek,xpe aku maafkn kamu,huhu..*

9) mau khatam al-quran lg,insyaAllah.. *igt mau join pi usrah..cik paie,jd ke plan kite ni,asyik t'tgguh je..?*

10) pling pnting,mau lbih byk kn aml ibdt,mau jd ank yg soleh,mau bjye dnia n akhirat.. *smoge aku bjye,amin~*

okey,rsenye ckop la stakat 10 azam..nnt lbih2 x mmpu nk wat plak,hehe..doakn la aku bjye k..kalo aku lalai,sile tego..lg skali,sile tego! jgn ckp blkg..ngumpat2 x baek.. *tetibe*

Hidup memerlukan pengorbananan~Pengorbanan memerlukan perjuangan~Perjuangan memerlukan ketabahan~Ketabahan memerlukan keyakinan~Keyakinan menentukan kejayaan~Kejayaan pula akan menentukan kebahagiaan

pic pmbkr smgat smate2,abaikn muke aku yg nmpk tmbm,kn aku dah kate 2 bgkak kne bola,haha...

** kalo kita rse kita susa,ade org lbih susa dri kita,kalo kita rse kita bagus,ade org yg lbih bagus dari kita..kalo slalu m'mndg langit,jgn lupe pd rmput d'tnah juga (",)v

2 comments:

GhOsToNe said...

ak x de azam lagieyh nieyh!

adoyai!

qila~ said...

xley jd,sile crik azam anda skrg,hehe..