pesan pada diri tabahkan hati kuatkan semangat. pesan pada hati kukuhkan iman banyakkan zikrullah. pesan pada naluri jangan mengeluh dan kecewa. tiada daya dan rezeki melainkan dari Allah. dugaan itu suatu tarbiah kehidupan :)

Sunday, February 20, 2011

perang pen,kalkulator dan kertas.

pic time study week sem lepas, masih boleh digunakan oke

hidup sebagai hamba di bumi Allah ni memang akan sentiasa diuji.
diuji dengan kesenangan, kesusahan apetah lagi kan.
ape-ape pun haruslah bersyukur, Alhamdulillah..

begitu juga hidup seorang penuntut ilmu.
memang tak boleh lari daripada segala macam jenis ujian dan kuiz.
>.< 

makanya si pemilik blog bakal sibuk pada minggu yang bakal mendatang ni
 (bermula esok lah tu) setelah seminggu yang berlalu sangatlah
membahagiakan dirinya. dengan kata lain, sedang bersedia menghadapi 
masa-masa sempit setelah selesai melalui masa-masa lapang. 
Allah kan Maha Adil semoga segalanya dipermudahkan Dia  :)

selasa : lab test ais. khamis : kuiz far. sabtu : test crg. ahad : test far.

pesanan Luqmanul Hakim pada anaknya :
Hai anakku, bukanlah satu kebaikan namanya bilamana engkau selalu mencari ilmu tetapi engkau tidak pernah mengamalkannya. Hal itu tidak ubah bagaikan orang yang mencari kayu bakar, maka setelah banyak ia tidak mampu memikulnya, padahal ia masih mahu menambahkannya.

p/s : doakan saya kawan-kawan :)

3 comments:

the Prayer for Allah ~ صلاة الله said...

bittaufiq wannajah adikku Qila ~ akk doakan qila dipermudahkan semuanya...Allah sentiasa bersamamu..:)

Anonymous said...

Semoga berjaya ye:)

qila~ said...

kak ain : terima kasih akak syg, smoga Allah permudahkan p'jlnnmu jua :)

anon : eh eh, terima kasih!! ^^