pesan pada diri tabahkan hati kuatkan semangat. pesan pada hati kukuhkan iman banyakkan zikrullah. pesan pada naluri jangan mengeluh dan kecewa. tiada daya dan rezeki melainkan dari Allah. dugaan itu suatu tarbiah kehidupan :)

Thursday, March 4, 2010

aku yg tak sempurna~

minggu ni memang minggu yang mencabar..mungkin tak mencabar bagi orang lain,tapi ye bagi qila..pada membe2 satu u mst tau kan ape jadi pada aku..tak silap aku mse hari rabu,datang kelas je membe dah tego,eh napa dengan muka ko..sorg lagi tanye,qila period ke? pastu ada lagi yang tanya,ape ko wat dgn muka ko? mcm2 soalan la..letih den nak menjawabnye,hahaha..

pada yang tak tahu,kulit muka aku mcam terluka pastu ade parut2 hitam..pnjg citenye cmne ley jd cmtu,hehe..so mls la nk cite kat cni :p agak tersusun la parut tue so sangat kelakar kalo tgk muka sndiri kat cermin..lbih kurang dlm 4 parut yg ade..1 st time berlaku keadaan camni kat aku..agak tension la,haha..tapi aku tak maen la tnduk2 muka,cover2,pkai bedak tbal2 bagai..ade org kan kalo kne cmni,tros rse down..aku plak,rse ykin..qila kan sntiasa ykin,haha..lg pn bkn slalu dpt tgk sisi 'hduh' qila.. Allah bg ujian ni utk sruh aku b'igt..ye,sgt betul..sbnanye juz riso bnde ni melarat..alhmdulillah tak..ptg td,parut tue da t'kopek so xde da tnde2 hitam tue..sgt3 bersyukur :))

t'igt kata2 sorg cgu skola rndah dlu yg aku pgg smpai skrg..kalo awk rasa awk cntik,ade org jaoh lbih cntik dari awk..so xyah la nk bngga sgt..bila2 je Allah boleh tarik balik apa yg Dia anugerahkan..kalo awk rse awk x cntik,ade org yg lg x cntik dari tue,maka bersyukurlah!

betul ckp cgu..myb kita tak cantik luaran,tp kalo dlmn kita cntik,insyaAllah org yg tgk kita boleh nmpk kcntikn dlmn tue tnpa pedulikan kcntikan luaran..aku nak org terima aku seadanya..bila kena keadaan cmni,mgkin ade yg pndg serong,kutok2,gelakkn malah ade yg suke..? hmm,biasalah tue...abaikan je org cmtu..terima kasih sgt2 d'ucpkn wat mmbe2 yg amek brat tnye psl keadaan aku..qila syg korg slalu tau,hehe..

p/s : wat mmbe2 yg gtau suke bce blog nie,mekaseh..skongn korg amat qila hrgai..terharu suda,hehe..pd silent reader pon,mekaseh ye sudi bce post kat blog ni..moge apa yg aku kongsikn ni bleh d'ambil pngjaran n korg bce pn hepi :))

p/s : wat shbatku,anda tau siapa anda..tak guna kita rse sedih pd pkra yg da lpas..jgn s'skli mrndah diri ats kggln kita yg lalu..Allah bg pluang utk kita baiki diri,so jgn lepaskn..kita buktikan yg kita boleh..biar org nak kata apa,mereka takde sifat empathy dlm diri,hehe..Allah plih kita utk lalui ujian ni,sbb Allah syg kita..so kalo kita bjye,tntu Allah suke :)) semangat...!!

5 comments:

picairin said...

cant imagine how u look.. tapi klu bab jerawat naek tym yg sgt xswai 2 pkara besa dh...hahaha999

gewd-gurL perhaps said...

comel jee qila, tk perasan sangat la. heuhhuuee ;p

qila~ said...

pka~ mmg x kn dpt bygkn la,cnfirm :p ni bkn jrwat lg,ni smthing yg len dari len suda,hahaha..

una~ len mcm 'jee' kmu tue,haha..mau tak prasan,g mne2 org tgk smcm wooO :)

uSeriyaNa said...

ye ganbate!!1 test da lps qila :)
hope better than b4.chaiyo!!

qila~ said...

mmg,sronok! amiin,insyaAllah :))